torsdag 3 november 2011

Provföreläsning för universitetslektorat i Gamla Testamentets exegetik

En vanlig (och vanligen viktig!) del av rekryteringsprocessen i fråga om lärare är provföreläsningar med efterföljande intervjuer. Med hjälp av provföreläsning och intervju har vi större möjlighet att se hur skickliga de som söker tjänster där undervisning och undervisningsansvar ingår är på just undervisning.

Intervjuerna sker bakom stängda dörrar. Till provföreläsningarna är däremot studenter och anställda vid teologen välkomna och inbjudna.

Den 5 december kommer det att vara provföreläsningar i sal Eng 1-1062. Schemat ser ut så här:

09.00-09.40 Camilla von Heijne
09.45-10.25 Mikael Larsson
-paus-
10:45-11.25 Dag Oredsson
11.30-12.10 Lina Sjöberg

Det ämne de sökande ska föreläsa om är "Vishetslitteraturen i filologiska och metodiska perspektiv." I uppgiften ingår att lägga föreläsningen på motsvarande B2-nivå.

Provföreläsningar har alla chanser i världen att bli både givande och spännande. Den som har tid över kan med fördel allmänbilda sig lite nämnd förmiddag.

Vi i rekryteringsgruppen har en heldagsföreställning framför oss. I rekryteringsgruppen sitter från studenthåll jag själv och Hannah Smith, som är suppleant. Den som har frågor eller andra tankar om rekryteringsprocessen är välkommen att höra av sig till oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar