tisdag 25 oktober 2011

Beredningsutskott i oktober och dagen efter teologpub på V-dala

Beredningsutskott dagen efter en lyckad teologpub är inte ett sammanträde med optimala förutsättningar. Nu hände det sig emellertid så väl att det just i dag inte fanns något ärende där jag i det här läget hade anledning att vara särskilt aktiv. De resonemang som fördes var goda och kloka och det finns ingen anledning att jag ska sitta där och låta vår gemensamma tid gå åt till att konstatera att jag som studeranderepresentant i det här läget inte har något att tillägga.

Men om jag nu inte sa så mycket, vad fanns det för anledning att gå dit? Som studeranderepresentant i beredningsutskottet är jag inte bara mun, utan också öron åt studierådet. Det kommer att finnas en hel del att tala om på studierådsmötet (torsdag klockan 16, tornrummet, samling 16.10 utanför teologen för dem som inte hittar). Inför det mötet blev jag rustad vid dagens sammanträde.

När vi tillsammans sätter oss och diskuterar vad vi som studenter vill med teologen så kan jag och Hannah därefter komma till fakultetsnämnden och säga att det här är vad studenterna vill och tycker. Då får vi chansen att vara en riktigt stark studentröst.

Teologpuben då?
I vanlig ordning var det trevnad, skratt och goda samtal. Det dracks en del bir. (Vattendrickandet var jag denna gång oskyldig till, det erkänner jag.) Teologpuben gav som den brukar möjlighet till att ta in nyheter från såväl teologen som den värld som enligt uppgift finns utanför universitetets väggar. Rapporter gör till exempel gällande att suspekta element under helgen passerat mina hemtrakter. Som den diplomat jag av naturen är tänker jag emellertid till om detta två gånger innan jag ingenting ytterligare säger. Jag ber därför om att få passa på eventuella ytterligare frågor rörande denna information.

2 kommentarer:

  1. Låter spännande ser fram emot att få besöka det legendariska tornrummet, har hör rycktas att det finna spännande luckor där!

    Annars så får jag tacka för igår, mycket trevlig teologpub, och önska lycka till med diplomatin ;)

    SvaraRadera
  2. Sådär. Nu har jag tänkt till två gånger, och har inga ytterligare kommentarer.

    SvaraRadera